Nieuws

Zaterdag 31 december 2022
Bisschop ‘in beginsel’ akkoord met sluiting kerk Velp
Bisschop De Korte van Den Bosch "kan in beginsel instemmen met de onttrekking van de HH.. Vincentius en Antonius van Paduakerk te Velp aan de Eredienst". Dit heeft de kanselier van het bisdom laten weten. De Bisschop zegt dit "gezien de argumenten [...] en het overleg dat de afgelopen periode hierover met de gemeenschap is gevoerd."
 
"Over de onttrekking kan [de Bisschop] echter slechts definitief besluitnemen nadat de Priesterraad is gehoord." De vergadering daarvan is gepland in februari 2023. "Mocht ook de Priesterraad positief adviseren, dan zal de onttrekkingsdatum bijvoorbeeld 1 maart of 1 april of een zondag in de buurt kunnen zijn waarop de laatste viering kan plaatsvinden. Dit zal in ieder geval geen pontificale viering zijn," laat het bisdom weten. Van de laatste H. Mis in de HH. Vincentius en Antonius van Paduakerk is dus geen Bisschop celebrant. 
 
Parochianen en andere belanghebbenden die naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, kunnen zich wenden tot het kerkbestuur via bestuur@st-elisabethparochie.nl
 
QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.