Nieuws

Vrijdag 03 maart 2023
Tentoonstelling ‘Trots op onze gilden’ in de St.-Elisabethkerk
Vanaf zaterdag 4 tot en met zondag 26 maart 
ontvangen een Clovenier en een gastvrouw of -heer van de St.-Elisabethkerk bezoekers op donderdag tot en met zondag tussen 13:30 en 15:30 uur.
Zondag 5 maart staan de deuren zelfs van 13:00 tot 16:00 uur gastvrij voor u open en kan men tot 15:00 uur ook nog eens de Schatkamer van onze kapittelkerk bezichtigen.
 
Brabantse gildefoto’s raken dankzij Graafse Cloveniers en kerk
 ‘Cloveniers of Schutterye tot Grave’ en parochie H. Elisabeth trekken in maart samen op
rond de tentoonstelling ‘Trots op onze gilden’ in de St.-Elisabethkerk.
 
Dit fotoproject van overkoepelend orgaan van Brabantse Schuttersgilden stond eerder onder andere in het Provinciehuis en de St.-Janskathedraal in Den Bosch. Veertien grote foto’s op schildersezels presenteren in de noordbeuk van de Graafse Dom, als overigens uiteraard verstillend godshuis, treffende gildetaferelen met gildebroeders en zusters van jong tot oud.
Fotograaf Ida van Boekel schiet raak als zij haar camera richt op de samenhorigheid, diversiteit en vitaliteit van ‘het Brabantse schuttersgilde’.  Een hulde in de sfeer van schilder Rembrandt van Rijn aan de ruim 200 Brabantse gilden.
 
‘De kogel gaat door de kerk’
Het Graafse Cloveniersgilde organiseert deze expositie namens ‘Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk’. De Opening door een delegatie van dit aloude stadsgilde en pastoor Herman Schaepman is zaterdag 4 maart om 13:30 uur.
De toegang is gratis. Voor een donatie aan de kerk staat er een collectebus.
 
QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.