Maandag 12 maart 2018
"Grave Helpt" vindt onderdak in de Hemelvaartzaal
De stichting ‘Grave Helpt’ en de parochie H. Elisabeth (patrones van de caritas) slaan de handen ineen. Medio april zal de stichting, die mensen in onze gemeenschap met een kleine beurs met raad en daad terzijde staat, onderdak vinden in de Hemelvaartzaal (Achter de kerk). Op Stille Zaterdag zal daar voor een groot aantal gezinnen een paasontbijt plaatsvinden, aangeboden door de parochie. Vanaf dat moment zullen andere activiteiten in deze ruimte worden georganiseerd.

H. Elisabeth, patrones van de caritas

Het kerkbestuur maakt zich sterk voor mensen die het moeilijk hebben. In Escharen, Grave, Gassel en Velp komt meer stille armoede voor dan mensen denken. Die groep is groter dan de maar liefst 23 gezinnen die een beroep doen op de voedselbank. De patrones van de stad Grave en haar grote Dom is de Heilige Elisabeth van Thüringen, de patrones van de caritas. Zij gaf alles wat ze had en deed alles wat ze kon voor armen, zieken en andere mensen die hulp nodig hadden. De parochie vindt het belangrijk dat de gemeenschap om mensen gaat staat voor wie veel dingen niet vanzelfsprekend zijn. De stichting “Grave Helpt” zamelt kleding, spellen, houdbaar voedsel in, maar organiseert ook diverse activiteiten. Deze wil de parochie ondersteunen door Theo van Gent en zijn collega’s van de stichting een vaste uitvalsbasis te geven.