Dinsdag 12 april 2022
Onze Vieringen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en met Pasen
Hoe waardevol is het
om als geloofsgemeenschap en parochiekernen
samen te komen
op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen?
Weet u onder elkaar
juiste deze dagen van harte welkom!

Woensdag 13 april 19:00 uur: Chrisma-mis
Parochianen nemen in de kathedrale basiliek Sint-Jan Evangelist, Den Bosch, deel aan Chrisma-mis. Hierin worden de olie voor de zieken en geloofsleerlingen  en het chrisma gewijd en vernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften.

Donderdag 14 april, Witte Donderdag, 19:00 uur St. Elisabethkerk: Avondmis
Op Witte Donderdag vieren wij de instelling van de H. Eucharistie, van het sacrament van het priesterschap en van het gebod van de naastenliefde.
Wij staan bijzonder stil bij de overleden priesters van onze parochie.

Vrijdag 15 april, Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag gedenken wij het lijden en sterven van de Heer.
Als parochie herdenken wij onze overledenen van het afgelopen jaar.
15:00 uur: Kruisweg in de st.-Lambertuskerk, St.-Jan de Doperkerk en St.-Elisabethkerk;
17:00 uur: Kruisweg in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, Oud-Velp;
19:00 uur: Herdenken van het lijden en sterven van de Heer en onze overledenen, St.-Elisabethkerk.

Zaterdag 16 april, Heilige Paasnacht
Deze zaterdagavond gedenken wij de Verrijzenis van de Heer,
17:00 uur: Kleine Paaswake als gezinsviering met bijzondere aandacht voor onze vormelingen in de st.-Jan de Doperkerk;
20:00 uur: Paaswake St.-Elisabethkerk.

Zondag 17 april, Paaszondag
Deze zondag gedenken wij de Verrijzenis van de Heer.
  9:30 uur: Dagmis    St.-Lambertuskerk;
11:00 uur: Hoogmis St.-Elisabethkerk.

Maandag 18 april, Tweede Paasdag
  9:30 uur: Dagmis    St.-Jan de Doperkerk;
11:00 uur: Dagmis    HH. Vincentius en Antonius van Paduakerk.

Foto’s:
 Calvarieberg', glas-in lood-medaillon Pietakapel St.-Jan de Doperkerk, Nicolas 1917
‘Het Laatste Avondmaal’ en ‘Verrijzenis van de Heer’, glas-in-loodramen apsis HH Vincentius en Antonius van Paduakerk , Max Weiβ 1959

Op deze website vindt u betreffende Vieringen al langer onder ‘Actueel’ en vervolgens ‘Agenda’. Hier treft u onder ‘Misintenties’ tevens de ingebrachte intenties.

Wilt u wekelijks op de hoogte blijven van wat speelt in en vanuit onze parochie, meld u dan alstublieft kosteloos aan voor onze digitale nieuwsbrief via algemeen@st-elisabethparochie.nl