Nieuws

Zondag 15 januari 2023
Uitslag prijsvraag kerststal Grave
In de kersttijd hebben al onze parochiekerken
een mooie kerststal staan.
De kerststal hebben we grotendeels te danken
aan de heilige Franciscus van Assisi († 1226),
die het kerstverhaal beeldend weergaf.
 
In Grave staat al enige jaren een levensgrote kerststal. Elk jaar bezoeken talloze mensen uit de brede regio (en dit jaar uit tenminste vier andere Europese landen, redactie) onze kerststal. Deze danken wij aan de creatieve geest van pastoor Aarden, die hier heel wat uren en energie insteekt. Na zijn vertrek uit Grave, benoemd in de parochie van Lith, schenkt hij de kerststal aan onze parochie. Zijn zelfgemaakte ‘palmezel’ tippelt wel mee naar Lith. 
 
Ook deze Kersttijd bouwt een hele ploeg vrijwilligers de kerststal op. Met deze keer een heuse prijsvraag voor de bezoeker. De vraag: ‘Wat klopt er niet aan onze kerststal?’ Een kleine 70 personen, van jong tot oud, leveren hun antwoord in. 
 
Vervolgens is er geloot onder de goede antwoorden. De eerste prijs gaat naar Lucas Teeuwen (4 jaar). Hij heeft goed gezien, dat één van de herders een polshorloge omheeft. Lorrèn en Chiem Mulder (5 en 3 jaar oud) geven als antwoord ‘de olifant’. Ook zij ontvangen een prijs. De olifant is veelvuldig genoemd en deze hoort volgens het Bijbelse kerstverhaal  inderdaad niet in de kerststal thuis. Maar de olifant is jaren terug door pastoor Aarden toegevoegd, omdat het hem leuk lijkt dat de olifant deel uitmaakt van de stal van Bethlehem.
Het antwoordformulier van Charlotte van Haaren (10 jaar) krijgt de prijs voor de originaliteit. Ook Charlotte antwoordt ‘de olifant’ en schrijft erbij dat “haar papa de vallende ster mist” bij de kerststal. Ook dat laatste klopt. In december voegt onze parochie de kerstster toe aan onze kerststal! Alle winnaars zijn intussen benaderd om hen op de hoogte te stellen van hun prijs.  
 
QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.