Zaterdag 15 mei 2021
Hoeveel stappen zet u per dag?
Je hoort vaak dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Vooral als je een zittend beroep hebt, kan het demotiverend werken. 8.000 Stappen per dag is een goede richtlijn.

Wat telt mee om aan die 8.000 stappen te komen?
Alle stappen tellen mee. Een goede verdeling is bijvoorbeeld om gedurende de dag 5.000 stappen te zetten tijdens je normale activiteiten. Als je daarnaast 30 minuten matig intensief beweegt, mag je er 3.000 stappen bij optellen. Dit kan een halfuurtje stevig wandelen zijn. Maar ook fietsen of zwemmen zijn goed. Wat je kiest maakt niet uit, zo lang je hartslag en ademhaling er maar van omhoog gaan. Je kunt ook kiezen voor zwaar intensieve beweging in plaats van matig intensief. Aldus de informatie die u ook kunt vinden op de website van de Hartstichting.

Maar om u te helpen met die aantal stappen per dag waarom niet een keer in deze meimaand, Mariamaand naar de St.-Elisabethkerk komen lopen, een soort pelgrimstocht en dan om half drie het Rozenhoedje meebidden (maandag tot en met vrijdag). Of op een dinsdagavond naar het Emmaüsklooster in Velp en daar dan de Eucharistieviering met Antoniusnoveen meevieren om 19:00 uur. (18, 25 mei en 1, 8 juni)

Voor de vroege vogels onder u een mogelijkheid om stappen te zetten door de Eucharistieviering in Grave mee te vieren om 09:30 uur (dinsdag tot en met zaterdag).

In ieder geval gaan we ook met stappen vooruit wat betreft wat kan en wat niet kan. Zo gaan we weer vanaf 18 mei beginnen met de vieringen in Catharinahof op dinsdagochtend om 10:30 uur, voorlopig alléén toegankelijk voor bewoners, de dinsdagochtendviering in de St.-Elisabethkerk komt hierdoor te vervallen.

We zetten ook weer stappen met het aantal mensen die de vieringen op zondag bij kunnen wonen in Grave (maximaal 50 personen). Vandaar dat de zaterdagavond viering van 17:00 uur komt te vervallen per 15 mei 2021. Voor de overige kerken blijft het maximaal aantal op 30 en is aanmelden vooraf helaas nog steeds verreist.

We blijven ook stappen zetten voor wat betreft de voorbereiding voor onze communicanten en vormelingen. We vragen om uw gebed voor hen.

Laten we samen stappen blijven zetten, samen op tocht naar steeds meer het oude normaal.

Gods zegen voor u allen,

Uw herder, pastoor,
Herman Schaepman