Maandag 19 april 2021
Met uw hele gezin een dagje in Den Bosch avontuurlijk op zoek naar Maria?
Wie kent Maria niet?
We kennen haar van de kapelletjes, de kaarsjes, de kerststal, het Ave Maria.
Maar wie was zij eigenlijk? En wat betekent zij nu voor ons?

Het bisdom organiseert zaterdag 3 juli in Den Bosch
een ontdekkingstocht naar Maria,
voor maximaal 300 personen, ± 75 gezinnen.
Deze dagbedevaart is opgezet voor gezinnen
met kinderen in de basisschoolleeftijd.
Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s, broers,
zusjes en vriendjes zijn allemaal van harte welkom.
Voor parochies die wat verder van Den Bosch liggen,
is busvervoer mogelijk. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Programma:
  • De dag opent om 9.30 uur met een Mariaverhaal voor alle deelnemers.
  • Uw gezin gaat als pelgrim op pad met een pelgrimszegen. De wandelkaart brengt u langs mooie – en vaak onbekende plekjes – in de stad. U ontmoet Maria. Zij laat u zingen, stoeptekenen, bidden, knopen ontwarren, bellen met een engel en nog veel meer.
  • Tegen lunchtijd volgt een workshop voor het hele gezin; hier leert u Maria nog beter kennen. U kiest samen uit een van de zes thema’s: ‘Maria luistert’, ‘zingt’, ‘zoekt’, ‘beschermt’, ‘huilt’ of ‘verschijnt’.
  • U krijgt een lunch en…
  • om 14.00 uur sluiten we samen af in de Sint-Janskathedraal.
  • Met een lekker hapje voor onderweg gaat u om 15.15 uur weer naar huis.
Organisatie:
  • Het bisdom vraagt voor deze dag een eigen bijdrage van € 5,00 per persoon. Als financiën voor ouders een probleem vormen, past de parochie hier een mouw aan.
  • Deze pelgrimstocht verloopt conform de dan geldende coronamaatregelen. Op de dag zelf vult u bij aankomst een gezondheidscheck in.
  • Alle activiteiten spelen zich zoveel mogelijk buiten af. Ook bij slechter weer zullen de activiteiten doorgaan: een mogelijk buitje hoort bij een pelgrimstocht.
  • In ieder geval kan iedereen droog en veilig lunchen.
  • Om ieders veiligheid te kunnen garanderen geldt er een maximumaantal deelnemers.
 Heeft u belangstelling?