Nieuws

Vrijdag 23 december 2022
Kerkbestuur vraagt bisschop kerk Velp aan de eredienst te onttrekken
Afgelopen woensdag heeft het kerkbestuur de Bisschop van 's-Hertogenbosch gevraagd de HH. Vincentius en Antonius van Padua aan de Goddelijke Eredienst te onttrekken. Tegen het besluit van het kerkbestuur d.d. 27 oktober 2022 zijn geen bezwaren ingediend. Op 26 december is de laatste reguliere viering in de kerk aan de Tolschestraat. 
 
Of en wanneer de Velpse kerk aan de eredienst onttrokken wordt, hangt van de Bisschop af. Hij heeft de verantwoordelijkheid het aangeleverde dossier te toetsen en voor te leggen aan de priesterraad. Wanneer deze procedure afgesloten is, is niet bekend. Het kerkbestuur heeft géén definitieve sluitingsdatum voorgesteld. Wel is de Bisschop gevraagd de laatste H. Mis in de kerk van Velp op te dragen. Als deze gevierd is, zijn er geen vieringen meer in de HH. Vincentius en Antonius van Paduakerk meer. Tot die tijd kunnen er dus nog dopen, huwelijken en uitvaarten plaatsvinden.
 
Deze verdrietige, maar onvermijdelijke stap volgt op een proces dat in 2012 is gestart. Meermaals is het gesprek binnen en buiten de parochiegrenzen gezocht. De afgelopen maanden is er open gesproken en positief mee-gedacht over de uitdaging waarvoor we als Kerk in Escharen, Gassel, Grave en Velp staan. Naast begrijpelijke teleurstelling, is er begrip en vertrouwen in een positieve en gezamenlijke toekomst van de Kerk in deze parochie. Het kerkbestuur is iedereen oprecht dankbaar voor de waardige wijze waarop er sámen gesproken is over deze gevoelige thematiek. 
 
QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.