Nieuws

Maandag 13 maart 2023
Thema-catechese: Tweede avond (27 maart) over ‘Vreugde’
De Veertigdagentijd is voor iedere christen dé voorbereiding op het grootste feest van het jaar. Daarom biedt de parochie diverse activiteiten aan. Op maandag 27 maart is er een catechese-avond, vanaf 19.15 uur (inloop: 19.00 uur). Het thema van deze tweede themabijeenkomst is: vreugde. Geïnteresseerden die de eerste avond, over identiteit, gemist hebben zijn uiteraard van harte welkom.
 
Vreugde
Op 27 maart gaat de thema-catechese over "vreugde". Op het eerste gezicht misschien niet een woord dat je meteen in verband brengt met het katholicisme. Vaak gaat het in de christelijke kerken - zeker in de vasten - over schuld, boete en verzoening. Toch is het perspectief anders, namelijk: vreugdevol.
 
Na een korte herhaling van de vorige keer, vragen we ons af wat vreugde is. We gaan terug naar de eerste jaren van het christendom. Waarin verschilt "onze God" - zoals mens geworden in Jezus Christus - van de Griekse-Romeinse goden? Waarom waren zoveel christenen bereid de marteldood te sterven?
 
De rijke jongen en de tollenaar
Met het begrip "vreugde" in het achterhoofd, bekijken we twee personen die Jezus in het Lucas-evangelie ontmoetten. Van de tollenaar kennen we de naam: Zacheüs. Van de rijke jongeman niet. Wat zegt dat?
 
Vreugde en missie
De ontmoeting met Jezus, een Persoon, verandert levens en geef mensen - stuk voor stuk - een missie. Sommigen gaan daarvoor door het vuur, anderen hebben een "schaduwmissie". We gaan David bespreken. Hij werd - zoals we onlangs in de eerste lezing van de zondagsmis lazen - door de profeet Samuël gezalfd tot koning. Hij kreeg een missie, maar... Een schokkend verhaal.
 
Iedereen is van harte welkom!
Omwille van de catering is het wenselijk dat deelnemers hun komst doorgeven via algemeen@st-elisabethparochie.nl of het parochiecentrum (telefonisch of persoonlijk).
De laatste datum is maandag 3 april (over ‘heiligheid’).
 
QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.