Nieuws

Maandag 15 december 2025
‘Werken aan de Kerk’ weer een succes

De uitnodiging om mee te doen aan ‘Werken aan de Kerk’ bij de St. Elisabethkerk was niet aan dovemansoren gericht. Dertig personen verzamelden zich op zaterdag 13 december om 10 uur in de foyer voor de ontvangst met koffie en thee. Het was alweer de achtste editie. Zeker in deze tijd willen we de kerk schoon en opgeruimd hebben voor de vieringen rondom Kerstmis, de openstelling van de kerststal en de TV-mis van 28 december. We krijgen namelijk veel mensen over de vloer en ook voor het oog van de camera’s moet de kerk er schitterend uitzien.

Het zeer gewaardeerde parochiecentrum onder leiding van Diederik Elings had een lijst met werkzaamheden samengesteld waar eenieder uit mocht kiezen. Er werd meteen van start gegaan. Een ploegje dook de urnentuin in om onderhoud te plegen, er werd in de kerk gestoft, gesopt en gestofzuigd. Ook de heiligenbeelden, de Mariakapel, de Hemelvaartzaal en het oksaal bij het orgel werden niet overgeslagen. In de foyer was een groepje bezig met het oppoetsen van de vele kandelaren. Er werd verder gewerkt aan de kerststal, de wijzen uit het kerstverhaal kregen weer een nieuwe plek en ook veel kerstverlichting werd opgehangen.

Rond de klok van 12 uur stond er een lunch klaar. Want van hard werken krijg je honger. De traditionele soep van ‘Moeders’ aan de overkant van de kerk ontbrak natuurlijk niet. De harde werkers genoten van de broodlunch. Na de lunch volgde de ‘tweede helft’ en werden de klusjes verder afgerond. Rond 14 uur waren de werkzaamheden gereed en kon iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis. En de heilige Elisabeth? Die keek met een dankbaar gezicht naar al degenen die zich zo inzetten om haar Dom weer te laten schijnen. Deze dankbaarheid richtte zich uiteraard ook op de organisatie: bestuurslid-vastgoed Roland Eijbersen en hoofkoster en -beheerder Gino Streefland. 

QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.