Nieuws

Dinsdag 19 maart 2024
Vandaag is het hoogfeest van Sint-Jozef, bruidegom van de H. Maagd Maria

Vandaag viert de Kerk het hoogfeest van Sint-Jozef, bruidegom van de Heilige Maagd Maria. Om 10.30 uur is er een eucharistieviering in Catharinahof.

Volgens het evangelie van Matteüs was Jozef verloofd met Maria, die zwanger werd zonder gemeenschap met haar verloofde te hebben gehad. Jozef wilde haar niet in opspraak brengen en dacht erover in het geheim van haar weg te gaan. Maar in een droom verscheen een engel van de Heer die Jozef vertelde dat Maria zwanger was van de Heilige Geest. Jozef kon gerust met Maria trouwen, wat hij ook deed.

Wat Jozef ons heeft voorgeleefd is dé houding van een gelovige: niet je eigen bekwaamheden, vaardigheden, kennis of carrière zal ons redden, maar alleen onze kleinheid, onze eenvoud en nederigheid.

Het draait niet altijd om jezelf. Je bent vruchtbaar door je eenvoud, je zorg en je hartelijke liefde. Dat is wat Jozef ons laat zien.

Jozef als beschermheilige

Jozef is de patroonheilige van de timmerlieden en arbeiders. Verder wordt hij aangeroepen als patroon van maagden, religieuze communiteiten, echtgenoten, het huisgezin en van stervenden. Smakt, gemeente Venray, is de enige bedevaartplaats van Sint-Jozef in Nederland, een bezoek waard.

Dat Jozef ons tot voorbeeld mag dienen.

QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.