Nieuws

Zondag 07 juli 2024
(Reisinformatie) Romebedevaart in het Heilig Jaar 2025

De inschrijving voor de Nationale Bedevaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025 is geopend. In de meivakantie van volgend jaar gaan de Nederlandse bisdommen samen op bedevaart naar Rome. Ze geven daarmee gehoor aan de uitnodiging van paus Franciscus om tijdens het Jubeljaar als ‘pelgrims van hoop’ naar Rome te komen en door de Heilige Deuren de grote basilieken te betreden.
            In de katholieke Kerk wordt elke 25 jaar een zogeheten Heilig Jaar of Jubeljaar gehouden. Een belangrijk onderdeel hiervan is een bedevaart naar Rome. De Nederlandse bisdommen hebben de handen ineengeslagen en gaan van 27 april tot 2 mei samen naar de ‘eeuwige stad’. Op het programma staan onder meer een Nederlandse mis in de Sint-Pieter en deelname aan een audiëntie met paus Franciscus.
            Belangstellenden kunnen per bus of per vliegtuig naar Rome reizen. Daar wordt hen een volledig verzorgd programma aangeboden. Zo worden de graven van de apostelen Petrus en Paulus bezocht, de grootste Mariakerk ter wereld, maar ook kerken in Rome die voor Nederlanders belangrijk zijn, zoals de Friezenkerk en het graf van de enige Nederlandse paus in de basiliek Santa Maria dell’Anima. Aansluitend bij het internationale thema voor het Heilig Jaar wordt ook een wandeling langs plekken van hoop gemaakt. Daarnaast worden er per bisdom eigen programmaonderdelen aangeboden.

Jongeren en gezinnen
De busreis is van 26 april tot en met 3 mei met een overnachting onderweg op de heen- en terugweg. De vliegreis is van 27 april tot en met 2 mei. Voor jongeren is er een speciale jongerenreis per trein tegen een gereduceerd tarief. Ook krijgen zij in Rome een aangepast programma aangeboden. Gezinnen kunnen een familiearrangement met flinke korting boeken.

Per bus of vliegtuig
Voor deze bedevaart naar Rome kunt u kiezen uit vervoer per bus of vliegtuig. Bij de busreis hoort een overnachting onderweg tijdens de heen- en de terugreis. De vliegreizen vertrekken van diverse luchthavens in Nederland of vlak over de grens in België en Duitsland. In Rome maken we gebruik van het openbaar vervoer.

Hotels
We logeren in goede hotels (religieuze huizen) in het centrum van Rome op loopafstand van het openbaar vervoer. Het verblijf is op basis van halfpension (inclusief ontbijt en diner). Lunch is steeds op eigen gelegenheid in de stad.

Reis
-           6-daagse vliegreis: 27 april t/m 2 mei:          1525 euro
-           8-daagse busreis: 26 april t/m 3 mei:            1465 euro
-           Kijk op de site voor speciale tarieven voor jongeren en gezinnen.

Inschrijven
De Nationale Bedevaart naar Rome wordt op verzoek van de Nederlandse bisschoppenconferentie uitgevoerd door bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim in Maastricht. De inschrijving is geopend. Belangstellenden kunnen inschrijven via rome2025.nl of huisvoordepelgrim.nl.

Parochie
Geïnteresseerde parochianen wordt gevraagd om hun interesse alvast kenbaar te maken bij Jacqueline Brouwer. Degenen voor wie de reissom te hoog is, kunnen met de pastoor in gesprek.

QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.