Nieuws

Maandag 20 november 2023
Nieuws van de kapucijnen: voortgang Sint-Laurentiusproject Velp

Sint Laurentius gemeenschappen

Velp

De Minister-Generaal heeft verschillende provinciaals uit India, Indonesië en Tanzania gevraagd om broeders beschikbaar te stellen voor de nieuw ontstane Sint-Laurentiuscommuniteit in het Emmausklooster in Velp. Met twee van deze provinciaals uit India en Tanzania is delegaat br. Christophorus al in gesprek. Br. Victorius Dwiardy van het Generaal Bestuur in Rome (inmiddels tot bisschop benoemd) voert nog verkennende gesprekken met de provinciaals uit Indonesië.

Er is dus beweging in onze-Sint Laurentiusgemeenschappen. Het zal echter nog wel even duren voordat de nieuwe broeders van de Wereldorde in de Lage Landen aankomen en hun voorbereiding op hun zending, die al in het thuisland moet beginnen, hier kunnen voortzetten.

Als alles goed gaat, zouden de eerste broeders uit het buitenland vanaf mei/juni 2024 in Nederland kunnen arriveren. Dan begint echter de inwerkperiode (taalcursus, inculturatie, inburgering enz.), die zeker een tot twee jaar in beslag zal nemen.

Br. Heribert Leibold en br. Christophorus Goedereis uit Duitsland wonen al in het Emmaüsklooster. De Nederlandse kapucijn br. Macair Wegman begeleidt het project vanuit Nijmegen. Alle drie de broeders ondersteunen ook pastoor Schaepman in zijn pastorale werk in de parochie St.-Elisabeth. Br. Christophorus is de coördinator van de nieuwe start van de kapucijnen in het Emmaüsklooster - maar hij is tegelijkertijd ook de zogenaamde Delegaat van de Minderbroeders Kapucijnen in de Lage Landen (Nederland en Vlaanderen) en daarom vaak onderweg.

QR-code

Doneren?

Scan de QR-code of klik op de afbeelding om een donatie te doen via Givt. Het bedrag kan eenvoudig aangepast worden.